Home - Kunstcollectie

Kunstenaars in diverse disciplines waar we mee samenwerken

 

Irina Pavlik Bakkenes geboren in 1971 in Froenze, voormalige republiek Kirgiziè van Sovjet Unie.

Naast de basis en middelbare school volgde zij gedurende 7 jaar lessen bij een Kunstschool met een zeer brede specialisatie: tekenen, schilderen, bestuderen van diverse technieken en materialen, beeldhouwen, kunst geschiedenis, kompositie en dergelijke. Deze kunstschool heeft zij in mei 1985 uitmuntend afgerond, met het behalen van mijn diploma als gevolg.

 

 

Meer>>

kunst4iedereen, dienblad

Ellen Kuijl een voormalige smidse in het hart van Zandvoort, is sinds 2008 Ellen Kuijl’s vaste werkplaats. De sfeer van De Smederij, met de naam atelier Akwaaba, past naadloos bij het werk dat Ellen maakt: rustieke metalen objecten waarin zij gefused glas verwerkt. De aardse uitstraling van het metaal is helemaal op z’n plaats in dit atelier en de kleurige glaselementen geven daar een lichte toets aan.
Zij werkt ook in opdracht en geeft workshops.
‘De Smederij’ , a former smithy in the citycentre of Zandvoort, has been the workplace of Ellen Kuijl since 2008. The ambiance of the forge, named Studio Akwaaba, fits naturally with the work that Ellen makes; rustic metal objects in which fused glass is processed. The earthy look of the metal is completely in place in this atelier and the colored glass elements give it a light touch. Ellen works also on request and gives workshops.

 

 

Robert van Bruggen (1956) is grafisch ontwerper en woonachtig in Haarlem. Na jaren tekeningen/illustraties te hebben gemaakt, waarmee hij ook wel exposeerde, besloot hij dat het tijd was om een andere richting in te slaan, namelijk fotografie. Het moest een combinatie worden van ‘Kunst-fotografie’ met fotomodellen. Om dit goed onder de knie te krijgen, begon hij zich de eerste tijd bezig te houden met het fotograferen van portfolio’s voor modellen.

Meer>>

 

 

 

 

 

Vladimir Orleansky-Chumakov “Lachen is het enige wapen waarmee de huidige vijandigheid in de maatschappij kan worden weerstaan” -luidt creatief credo van Chumakov-Orleansky. Humor is een houvast in de werken van Vladimir. Humor die varieert van een milde Engels grap tot radicale cynische boosheid. Alles in de wereld kan een onderwerp worden van spot. Dingen, gebeurtenissen, de mensen en de goden, de wetten van de fysica en menselijke gevoelens, leven en de dood, eeuwigheid en vergankelijkheid.

Volgens Vladimir bestaat er geen heiligdommen die men niet in de vorm van anekdote op een doek vast zou kunnen leggen. Om het komische effect in zijn schilderijen te versterken gebruikt Vladimir het materiaal bladgoud. In alle tijden, beginnend met de Maya-beschaving en eindigend met Gustav Klimt, was goud bedoeld om de heiligheid van het goddelijke en het licht van de andere wereld te symboliseren.

In Rusland, werd goud honderden jaren gebruikt om alleen de heiligen op iconen af te beelden en om de koepels van de kerken te vergulden. Vladimir maakt gebruik van bladgoud en acryl-metallic met het tegenovergestelde doel: hij probeert een anekdote iets heiligs te geven terwijl hij van heiligheid iets grappigs wil maken.

SvetlanaTiourina werd in Perm geboren, in 1964,groeid op in wilde oude Ural gebergte.

Volgde les aan het kunstlyceum in Perm en en de kunstacademie in Moskou.

Sedert 1986 woont ze in St.Petersburg en sinds 1994 in Amsterdam. In 2000 won ze Prijs van Unatioun Nation in New-York, en nu haar schilderstijl zeer geprijsd in Europa, haar werken zitten in vele private collecties en kunstuitlennen in Nederland en buitenland.

Svetlana Tiourina schildertnatuur en vrouwen, ze maakt ze idiaal mooi door combeneren de classike academische school techniken met despontaane penseel toetsen in penzelwerk. Al haar schilderijen vol van sensueele, melancholisch en mysterieus kleuren, vrouwelijke figuren hebben een bovenardsesfeer, zijn verfijne lijnen en vormen ineens aflossen in wildenis van bloemen. Ze manifisteren in feitenatuurlijke krachten, passie en liefde, ze zijnkostbaaren zijn vrouwelijke lichaam eeuwige bron van leven een grenzeloze universum,er is een sterke band tussen bloeiende natuur en vrouw.