Home - Giclée - Houdbaarheid

Houdbaarheid

Echte Giclée prints worden vervaardigd met een enorme hoge resolutie (minimal 1140dpi tot 2880dpi) en er wordt gedrukt met kostbare archival inkten op zuurvrije materialen. De canvas en papiersoorten zijn speciaal voorzien van een onderlaag (coating) die zorgt dat de inkten niet worden afgebroken.

Alle materialen zoals: inkten, canvas en papiersoorten gebruikt die uitvoerig zijn getest op lichtechtheid en houdbaarheid door een gerenommeerd en onafhankelijke testinstituut ( Het Wilhelm Imaging Research Institute te Iowa in de Verenigde Staten).

Er wordt al snel geroepen dat een print 70 tot 100 jaar meegaat. In de praktijk is dit absoluut niet waar. De houdbaarheid is van vele factoren afhankelijk. Wij kunnen u testresultaten laten zien waarbij de prints niet verkleuren maar wel de inkten en materiaal wordt opgevreten of loslaat. Inkt en materiaal zijn zeer belangrijk. Een bedrijf dat u Giclée prints aanbied voor 40,- euro de vierkante meter of goedkoper levert prints die NIET lang houdbaar zijn. Dit soort prints zijn vervaardigd met een lage resolutie en gedrukt op goedkope materialen die niet zuurvrij zijn, bevatten chemicaliën als witmakers, zijn niet voorzien van een speciale coating en worden met geprint met Solvent of Dye inkten. Deze inkten zijn meestal van B-leveranciers. Hierdoor kan men goedkoop produceren.

Onze zeer lange ervaring in deze markt is: GOEDKOOP IS DUURKOOP !

Dat topkwaliteit niet duur hoeft te zijn - bewijzen wij al langer.

giclee kwaliteit

Kunst4iedereen verkoop Giclée die uitsluitend met uiterst betrouwbare hoog–gepigmenteerde waterbestendige archival pigment inkten afgedrukt worden ! Deze inkten hebben nog altijd de langst mogelijke houdbaarheid.

Er worden uitsluitend inkten, canvas en papiersoorten gebruikt die uitvoerig zijn getest op lichtechtheid en houdbaarheid door een gerenommeerd en onafhankelijke testinstituut ( Het Wilhelm Imaging Research Institute te Iowa in de Verenigde Staten).

* Testomstandigheden en resultaten volgens het Wilhelm Imaging Research Institute : 25 graden celsius, een luchtvochtigheid van 60% en een lichthoeveelheid van 450 lux, bij een blootstelling van 12 uur per dag. Deze omstandigheden zijn vergelijkbaar met verlichting in galeries en musea, kantoren en woonkamers.

Opspannen op spieraam

1.Canvas Gicléeprints worden door ons opgespannen op hoge kwaliteit spielatten. Ze worden netjes aan de achterkant afgeniet. De ramen worden afgeleverd met een degelijke voorgemonteerde ophang-kabelset.
2. Papier Gicléeprints worden door ons op rol geleverd, eventueel tegen meer prijs in een wissellijst.

Let op aanbieders van slechte kwaliteit in de markt!
Jammer genoeg is er zeer veel wildgroei van aanbieders die u zeer voordelige prints op canvas en papier aanbieden veelal van bedroevende kwaliteit. Prints die strepen vertonen, alle diepte in kleur missen en niet lang meegaan. Vaak op printers gemaakt met inkten (solvent, Dye inkten) die bestemd zijn voor de sign/grafische markt.