Home - Giclée

giclee paardjes kunst4iedereen                        Giclee schilderij in kantoor

Bij ons kunt u een Giclee van bijna al onze schilderijen bestellen. U bent vrij in welk afmeting u een Giclee wilt bestellen, die kunnen tot 400% groter dan origineel gedrukt worden zonder kwaliteit verlies!

Wat is een Giclée

Giclée kunstdruktechniek (uit te spreken als zjie-kléé) is een afgeleide van het Franse werkwoord "Gicler", wat 'stralen' of 'vernevelen' betekent. Giclée's zijn betrekkelijk nieuw en worden steeds meer gewaardeerd. Belangrijke musea zijn al giclees van gerenommeerde kunstenaars aan het verzamelen.

De Gicléetechniek omvat een nieuwe meervoudige druklaagtechniek zonder platen. Deze nieuwe methode dient niet te worden gezien als een vervanger van litho of zeefdruk, maar heeft zich tussen de bestaande kunstdruktechnieken een eigen plaats verworven, en zal steeds meer de oudere technieken naar de achtergrond gaan drukken. Ervaren reproductiespecialisten gebruiken de methode om in samenwerking met de artiest originele schilderijen hoogwaardig te reproduceren. De afdrukken zijn extreem lang houdbaar (80 tot 300 jaar) en van een adembenemende kwaliteit. Een giclee komt van alle reproductietechnieken het dichtste bij het origineel.